İyi Laboratuvar Uygulamaları (GLP), klinik çalışmalar dışındaki sağlık ve çevre güvenliği çalışmalarının planlanması, yürütülmesi, izlenmesi, kaydedilmesi, arşivlenmesi ve rapor edilmesine ilişkin yönetim usulleri ve şartlar ile ilgili bir kalite sistemidir. Kimya, İlaç, Çevre, Gıda Analiz ve Kalite Kontrol laboratuvarlarında temel bir ihtiyaç haline gelmiş önemli bir standart olan GLP ISO 17025'e göre önemli farklılıklar içerir, bu standart ile çalışan bazı laboratuvarlar özellikle ithalat ve ihracatçılara destek vermektedirler. Ayrıca yurt dışından ülkemiz firmalarına yapılan bazı ticari talepler(ihracat talepleri) için, numune analizleri, kalite kontrol ve arşivleme hizmetlerinin GLP standardına göre düzenlenmiş laboratuvarlarda yapılması ön şartı olabilmektedir.
Laboratuvar ve Analiz becerisi olan meslek gruplarının GLP standardını bilmeleri kendi sektörleri için önemlidir. Ayrıca bu meslek gruplarındaki genç mezunların daha hızlı iş bulmaları ve yapacakları iş görüşmelerinde şanslarını arttırmak açısından KALİTÜRK® onaylı GLP Temel Eğitim Belgesine sahip olmaları önemli bir konudur.
Eğitimin Amacı:
Laboratuvar uygulamaları konusunda, insan sağlığı veya çevre bakımından çalışmaların yapılacağı veya özelliklerinin belirlenmesi gereken maddelerin inceleneceği ve laboratuvar çalışmalarının planlanması, yürütülmesi, izlenmesi, kayda alınmasıve raporlanması ile ilgili temel bilgileri detaylı olarak anlatmaktır.
İnsan sağlığı veya çevre bakımından çalışmaların yapılacağı veya özelliklerinin belirlenmesi planlanması, yürütülmesi, izlenmesi, kaydı ve raporlanması ile ilgili temel bilgilerin anlaşılmasını, gereken maddelerin inceleneceği laboratuar çalışmalarının sağlamaktır.
Eğitim İçeriği;
- GLP Nedir?
- İlgili mevzuat
- GLP’nin uygulandığı alanlar,
- Kalite Sisteminde GLP’nin yeri,
- GLP Neden gereklidir?
- Personel Hijyeni, Personelin giyim kuralları, Firmaya ve Üretim Alanına Giriş Çıkış Kuralları
- GLP’ de Organizasyonel Yapı, Görev ve Sorumluluklar,
- Üretim, Kalite Kontrol ve Mesul Müdürlerin Görev ve Sorumlulukları
- Clean Room ve Havalandırma Sistemleri,
- Bina ve Donanım,
- GLP’de Dokümantasyon
- GLP Uygulama
- GLP Denetleme
- GLP ile ilgili ürüne ( ilaç üretimi ) yönelik özel durumlar, olması gereken standartlar.
- GLP Kavramı
- GLP Tarihçesi
- GLP Felsefesi ve Amaçları
- Kavramlar, Terimler ve Tanımlar
- GLP Standardı Bölümlerinin İncelenmesi
Katılımcı Profili;
Laboratuvar, İlaç, Medikal, Gıda, Kozmetik ve Kimya sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyenler, bulunduğu sektörde GLP uygulamalarını oluşturmak isteyenler, Mevcut GLP İyi Laboratuar Uygulamalarını geliştirmek ve iyileştirmek isteyenler, Laboratuvar Personelleri, yöneticileri, sahipleri, Kariyerini geliştirmek isteyen konu ile alakalı tüm insan kaynakları.
Sınav: Eğitim Sonunda Sınav yapılabilmektedir.
Eğitmen: Uluslar Arası Baş Denetçi ve Eğitim Uzmanlarımız tarafından verilir. Eğitim Öncesi Duyurulur.
Eğitim Tarihi: Eğitim Öncesi Duyurulur.
Eğitim Süresi: 2 yada 3 gün.
Eğitim Yeri: Şirket Eğitim Salonlarımız yada Eğitim Öncesi Duyurulur.
Sertifika: Eğitim Sonunda Eğitime Katılanlara Sertifika verilir.