Kalite Yönetim Sisteminin planlanmış düzenlemelere, standardın şartlarına ve kuruluş tarafından oluşturulan kalite yönetim sistemi şartlarına uyup uymadığını ve etkin olarak uygulanıp uygulanmadığını ve sürdürülüp sürdürülmediğini belirlemek için planlı aralıklarla gerçekleştirilen Kuruluş İçi Tetkikler ve Tedarikçi Tetkikleri İçin Tetkik Görevlilerinin eğitilmesidir.
Bir kuruluşta herhangi bir standarda göre kurulmuş olan bir yönetim sisteminin (ISO 9000, ISO 14000, OHSAS 18001, ISO 27001, ISO 28000, ISO 22000 vb.) iç denetimlerini etkin olarak gerçekleştirebilmek için, denetim konusu standart ile ilgili temel bilgi ve eğitim gereksiniminin yanı sıra, denetim standartları ve teknikleri konusunda da bilgi sahibi olunmalıdır.
Uluslararası bir standart olan ISO 19011 standardı, kalite ve çevre yönetim sistemlerinin tetkiki konusundaki kuralları tanımlamakta olup, bu kurallar diğer yönetim sistemleri ve denetim tipleri için de geçerlidir.
Modüler eğitim yaklaşımı ile düzenlenen bu eğitim sayesinde, katılımcılar, her bir standart için ayrı ayrı iç denetçi eğitimi almak yerine, bu eğitim sonucu alınan bilgiler ile, ilgili diğer yönetim sistem standartlarına yönelik iç denetimleri de gerçekleştirebileceklerdir.
Tamamen inter aktif bir şekilde gerçekleştirilen, modern eğitim metodları ve hızlandırılmış öğrenim tekniklerinin uygulandığı bu eğitime katılan katılımcılar, kuruluşlarındaki tüm yönetim sistemlerinin iç denetimlerinde (1.taraf denetimler) görev alabilecekleri gibi, 2.taraf denetimleri (örneğin tedarikçi denetimleri) gerçekleştirebilecek temel yetkinlikleri de kazanmış olacaklardır.
Bu eğitim, tüm yönetim sistemleri için, denetim kuralları ve uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendirmeyi ve denetim deneyimi kazandırmayı amaçlamaktadır.
Eğitim İçeriği;
- Yönetim Sistemleri Standartları ve tarihçeleri ile ilgili bilgilerin verilmesi
- İlgili Standard Maddelerinin Tetkik Görevlisi Gözüyle Yorumlanması
- TS EN ISO 19011 Standardının Tanıtımı
- Tetkik Çeşitleri
- Tetkikin Faydaları
- Tetkikin Yönetimi
- Tetkikin Planlanması
- Check-list, Soru Listelerinin Hazırlanması
- Tetkikin Sonuçlandırılması ve Rapor Yazımı
- Tetkik Görevlisi Sorumlulukları
- Pratik ve Örnek Çalışmaları
Katılımcı Profili;
Yönetim Sistemleri İç tetkikçisi olmak isteyenler,
İşletmelerinde yönetim sisteminin uygunluğunu değerlendirmek isteyen kuruluş çalışanları, Yönetim Sistemi Danışmanları, iç tetkikçi eğitimcisi olmak isteyenler.
Sınav: Eğitim Sonunda Sınav yapılabilmektedir.
Eğitmen: Uluslararası Baş Denetçi ve Eğitim Uzmanlarımız tarafından verilir.
Eğitim Tarihi: Eğitim Öncesi Duyurulur.
Eğitim Süresi: 2 yada 3 gün.
Eğitim Yeri: Şirket Eğitim Salonlarımız yada Eğitim Öncesi Duyurulur.
Sertifika: Eğitim Sonunda Eğitime Katılanlara Sertifika verilir.